Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій про війну на Сході і про те, чому Бог допускає кровопролиття в Україні

В наш час на Українську Православну Церкву чиниться неабиякий тиск, адже на відміну від інших українських церков вона не підтримує громадянську війну, яка руйнує нашу країну.

 

Владика Онуфрій переконливо обґрунтовує позицію УПЦ: «Ми являємося канонічною Церквою, яка базується на тих цінностях, які заповідали нам Христос і апостоли. І у всі часи, коли нашу Церкву шельмували, завжди звучали звинувачення у нашій, нібито, непатріотичності. Хоча більшого патріота ніж наша церква я просто не бачу. Патріотизм виражається у тому, що я хочу блага нашій землі, нашому народові. Але ці блага даємо не ми, їх подає нам Господь. І тому, якщо я служу Господеві і дотримуюсь його законів, то я і є достоту справжній патріот. Але у випадку, якщо людина зневажає слово Боже, то скільки б вона не била себе кулаком у груди, патріотом вона не може бути. Через гріховний сосуд Божа благодать на Землю зійти не може».

 

mitropolia.kiev.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *